Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Poskytování obecních dotací

Počínaje rokem 2001 zahájila Obec Březolupy poskytování obecních účelových investičních dotací.

Obec Březolupy se, vědoma si své jedné z hlavních povinnosti v souladu se zákonem O obcích ( tj. zajišťuje harmonický rozvoj svého území ), rozhodla poskytnout obecní účelové investiční dotace ( tj. z rozpočtu obce ) a to především v oblastech , kde není schopna zajistit stavebně-technické podmínky pro rozvoj obce pouze ze svých prostředků.

Počínaje rokem 2001 bylo tedy do 31.12.2002 možno čerpat dotaci na přeměnu systému vytápění v těch částech obce, kde není z ekonomických důvodů dotažen plynovod ( např. u rybníka, nad statkem apod. ).

Dále byla v roce 2006 vyhlášena a já stále účinná ( min. do 1.7.2011 ) dotace na rekonstrukci obecního chodníku jako navazující práce na rekonstrukci zpevněných ploch ( většinou vjezdů ) v majetku vlastníka k chodníku sousedícího pozemku.

V roce 2009 ( 11.02.2009 ) byla vyhlášena a je stále účinná ( min. do 31.12.2011 ) dotace na rekonstrukci resp. demolici a následnou výstavbu resp. novostavbu ( na historicky zasíťovaných pozemcích ) rodinného domu .

 

Dále Vás ovšem musím upozornit, že poskytování dotace se řídí podmínkami, které jsou uvedeny vždy v Pokynech a jejich přílohách.

O přidělení a výše dotace rozhoduje v souladu s těmito Pokyny a s předpokládanými cíly příslušné dotace Rada, případně Zastupitelstvo obce Březolupy a může Vaší žádost případně i zcela odmítnout ( jinými slovy není na ní právní nárok ).

Na druhou stranu, pokud Vaší žádost schválí a Vy dodržíte všechny podmínky při realizaci předmětu dotace je poskytnutí této dotace obcí garantováno.

 

Doporučuji Vám tedy si Pokyny vždy řádně prostudovat a pokud vyhodnotíte, že patříte do skupiny možných příjemců postupujte dle Pokynů – většinou podáním žádosti na Obec Březolupy.

Nastavit upozornění
Upozornit na
0 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Skip to content