Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Pár informací ke KORONAVIRU

Jak se mají lidé chovat a chránit v tomto čase.

Co se týká dezinfekčních prostředků, je nutné používat ty, které jsou plně virucidní, a aby byly plně účinné, musí se při jejich ředění a použití dodržovat návod uvedený na etiketě obalu. Plně virucidním prostředkem je také Savo, které se jako jeden z mála prostředků dá v obchodní síti ještě sehnat.

 

Co se týká ochrany rukou, je nutné je často a důkladně umývat, pokud je k dispozici dezinfekce, tak dezinfikovat (nanáší se zásadně na suché ruce). Dezinfekce na ruce jsou všechny na bázi alkoholu. Rukavice není nutné používat, primární je důsledná hygiena rukou a dodržování základů respirační hygieny – při kýchání krýt nos kapesníkem nebo předloktím, smrkat do kapesníku apod.)

 

Dále doporučujeme častější mytí, lépe dezinfekci, povrchů. Jak dlouho mohou viry ulpívat na površích se přesně neví, informace se různí, dá se přepokládat, že i po dobu několika dní.

 

Spoustu rad naleznete v informačním letáku na webu MZĆR: https://koronavirus.mzcr.cz/materialy-ke-stazeni/

 

Nově je na webu MZČR umístěna také informace, že Ministerstvo zdravotnictví ČR spouští na stránkách chatbota ke koronaviru – pomůže lidem se základními dotazy a důležitými kontakty:

http://www.mzcr.cz/dokumenty/ministerstvo-zdravotnictvi-spousti-na-strankach-chatbota-ke-koronavirupomuze-l_18744_4107_1.html

 

Nastavit upozornění
Upozornit na
0 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Skip to content