Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Štěpánský fotbalový turnaj 2019 – statistika

Shrnutí 22. vánočního halového fotbalového turnaje.

 

Fotbalový Štěpán po dvaadvacáté

 

Po dvaadvacáté proběhl na Štěpána v naší hale fotbalový turnaj „O pohár starosty obce Březolupy“. Na něm se tentokráte sešlo čtyřicet devět hráčů. Rozhodčím byl tradičně František Kukla a vypomáhal „zraněnýů Radek Berecka. Nechyběli ani osvědčení organizátoři Petr Kukla, Luboš Klučka, Blaha Josef a Hubáček Pavel.

 

Pořadatelem turnaje byl jako při všech předchozích ročnících Obecní úřad Březolupy, prostřednictvím sportovní komise, finančně byl turnaj zajištěn startovným od hráčů a příspěvky od sponzorů, kterými byli: TRADIX, JAKOS, Ing. Pavelka, KLEMPOS a Hospoda U Samohýlů.

 

Ročník 2019 byl opět po třech letech ve dvou základních skupinách, protože se přihlásilo osm mužstev. Zápasy ve skupině byly tentokrát od počátku velmi gólově bohaté a výsledkem bylo překonání letitého rekordu z nultého ročníku 1998. Bylo nakonec dosaženo 89 branek, k čemuž přispěla útočně laděná hra téměř všech týmů a nové „větší“ branky. Postupující čtyřka týmů se vyjasnila ve skupině B již v průběhu skupiny. Do play-off se dostali mužstva (podle pořadí ve skupině): DRAHY-ULIČKA a KLUZÁK, s nimiž loňský vítěz a tradiční účastník vyřazovacích bojů ZÁPOLÍ oběma prohrál. Mužstvo FALUSOVÉ pak skončilo bez bodu poslední.

Ve skupině A tomu však bylo jinak a týmy na prvních třech místech měli stejně bodů. Na skóre postoupili NAZDÁRCI, ale mezi DYNAMEM CHMATOV a DĚDINOU musel rozhodnout dodatečný penaltový rozstřel, v němž uspěl tým Chmatova. Loňský finalista tým REMÍZA, s oslabenou sestavou, neuhrál tentokrát ani bod.

 

Semifinálové zápasypokračovali v trendu střílení branek. Nejdříve postoupil do finále KLUZÁK po jasné výhře 5:2 nad NAZDÁRKY. Poté DYNAMO CHMATOV po vyrovnaném průběhu zápasu porazilo tým DRAHY-ULIČKA výsledkem 4:1.

 

Závěrečné zápasy turnajebyly rozdílné. Nejdříve v zápase o 3. místo porazili  DRAHY-ULIČKA NAZDÁRKY až po prodloužení 2:1., a potřetí v řadě obsadili 3. místo. Finálový zápas mezi KLUZÁKEM A DYNAMEM CHMATOV skončil výsledkem 4:2 pro mladý tým složený z fotbalových talentů hrajících za muže Březolup, ale v případě Vojty Bartoše a Lukáše Řezníka za FC Slovácko. Sportovně je třeba přiznat, že vzhledem k jejich mladému věku a talentu se budou v příštích letech porážet velmi těžko.

 

Celkové pořadí bylo v roce 2019 následující: 1. Kluzák, 2. Dynamo Chmatov, 3. Darhy-Ulička, 4. Nazdárci, 5. Dědina, 6. Zápolí, 7. Remíza a 8. Falusové.

 

Od roku 2007 je vyhlašována „Cena Jaromíra Zelíka“ byla v roce 2019 udělena Josefu Hubáčkovi, který ji dostal za účast v již celkem 21 turnajích. Od tohoto roku bude cena udělována postupně aktivnímu hráči, který bude mít nejvíce odehraných turnajů a dosud tuto cenu nemají. 

 

V roce 2019 byl popáté sledován i věk hráčů a věkový průměr týmu. Nejstaršími hráčem byl opět Burša Vít – ročník 1957 (v době turnaje my bylo již 62 let a vstřelil dokonce dvě branky), nejmladším byl Kročil Martin – ročník 2004. Sedm hráčů bylo ve věku nad 40 let, z toho jeden (viz výše nad 60 let). Naopak jedenáct plejerů bylo věku do 20 let.  Nejvyšší věkový průměr – 37,17 let měl tentokrát tým ZÁPOLÍ, nejmladšími byly FALUSOVÉ s průměrem 17,33 let, těsně před vítězi KLUZÁKEM s průměrem 17,40 let.

 

Jako každý rok uvádím několik vybraných statistických údajů ze všech 22 ročníků.

 

Celkem se turnaje zúčastnilo po dobu jeho trvání 231 hráčů,v roce 2019 přibylo celkem sedm nových hráčů, z toho jeden, Radim Čejka, se stal nejstarším nováčkem turnaje ve věku 40 let.

Všech 22 ročníků se zúčastnil pouze 1 fotbalistaa to Šohajek Radomír. Dvaceti jedna turnajů pak dalších 2 pánové: Hubáček Josef, a Michálek Petr. Další 4 hráči (Berecka Radek, Bernatík Petr, Hrabec Radomil, Hubáček Pavel I., Kašný Pavel) se zúčastnili turnajů 20.

 

Nejvíce zápasů odehrálitito borci: Šohajek Radomír – 129, Michálek Petr 123, Hubáček Josef – 120, Berecka Radek – 117, Kašný Pavel – 116, Hrabec Radomil – 114, Bernatík Petr – 113, Hybler Jiří- 108, Hubáček Pavel II. – 105, Stašek Tomáš – 103 a Florián Martin – 101.

 

Suverénně nejvíce gólů po dobu trvání turnaje dalMichálek Petr, už celkem 88 a pravděpodobně se nezadržitelně blíží ke stovce. Další jsou pak: Bernatík Petr – 42, Stašek Tomáš a Šohajek Radomír – 41, Pavlík Roman st. – 40.

 

Nejvíce gólů (13) na jednom turnaji v roce 2005 dosáhl Petr Michálek. Celkově je na poháru pro nejlepšího střelce již dvanáct jmen: Michálek Petr – 4x, Řezník Jiří st. a Zelík Jaromír – 3x. Na pohár bude nově dopsán Řezník Jiří ml. a poprvé se tak stalo, že na poháru budou uvedeni otec se synem.

 

Na poháru pro vítěze turnaje je zapsáno po ročníku 2019 již celkem 75 různých jmen a vítězů. Na prvním místě jsou Berecka Radek, Bernatík Petr, Hubáček Josef se 7 tituly. Dále Kašný Pavel – 6x, Michálek Petr, Stašek Tomáš, Zelík Michal, Hrabec Radomil, Šohajek Radomír – 5x, V roce 2019 se poprvé nově zapsalo na pohár celé mladé vítězné mužstvo Kluzák ve složení: Bartoš Vojtěch, Hromeček Robin, Mastil Adam, Řezník Jiří ml. a Řezník Lukáš.

 

Ve statistice „medailových“ umístění nejvíce vynikají: Šohajek Radek – 18 medailí, Hubáček Josef – 16, Berecka Radek, Michálek Petr – 15, Hrabec Radomil – 14, Bernatík Petr, Hybler Jiří, Pavlík Roman st., Stašek Tomáš – 13.

 

 

Úplným závěrem bych rád dodatečně všem čtenářům tohoto článku popřál pohodový a šťastný rok 2020. Fotbalistům pak jako vždy i hodně sportovních úspěchů a co nejméně zranění. A za rok „Na Štěpána“ se těším na setkání v naší hale se všemi ať už hráči, organizátory, nebo diváky.

 

 

Článek napsal Radek Berecka s využitím statistik ze všech ročníků turnaje. Nahlédnout do nich v tištěné podobě bude možno opět na příštím turnaji u stolku pořadatelů. Elektronicky byla většina z nich umístěna na webové stránky: www.brezolupy.cz.

 

http://2020.brezolupy.cz/files/Berecka/Celkove_ vysledky_ 1998_2019.pdf

 

http://2020.brezolupy.cz/files/Berecka/Perlicky_z_historie_2019.pdf

 

http://2020.brezolupy.cz/files/Berecka/statistiky_ hracu_1989_2019.pdf

 

http://2020.brezolupy.cz/files/Berecka/Vysledky_ rocnik_2019.pdf

Nastavit upozornění
Upozornit na
0 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Skip to content