Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hasiči pomáhají seniorům a nemocnicím

Hasiči Březolupy informují.

 

Jménem celého Sboru dobrovolných hasičů Březolupy děkujeme všem spoluobčanům, kteří od začátku platnosti všech omezení v souvislosti s pandemií nemoci COVID-19 dodržují všechna nařízení, neshromažďují se a pomáhají těm, kteří jsou nemoci nejnáchylnější, tj. našim seniorům. V této věci patří rovněž velké díky aktivitám obce Březolupy, která se o rozvoz nákupů, obědů a ochranných prostředků zasloužila nejvíce. Bohužel jsme se však setkali, nikoli však konkrétně v Březolupech, s ignorancí a porušování pravidel preventivních nařízení. Tato jednání však naštěstí byla jen kapkou v moři vzájemné pomoci všech občanů.

 

V této souvislosti členové našeho sboru na výzvu starosty Okresního sdružení hasičů Uh. Hradiště Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, p. Václav Holáska, týkající se zajištění finanční pomoci domovům pro seniory a nemocnicím v okrese UH, ze svých prostředků zaslali na zvláštní účet 10 000,- Kč. Věříme, že tímto příspěvkem budeme součástí široké finanční pomoci těm, kteří to potřebují nejvíce.

 

Ve světle událostí světové pandemie se prozatím situace v ČR jeví jako nadějeplná, neboť růst počtu nemocných se výrazně zpomaluje a roste počet uzdravených. Je však důležité být připraven. Kdyby nebylo dobrovolných aktivit spolků, občanů jako jednotlivců, ale i nesmírně obětavých příslušníků všech složek IZS – tak věřím, že by nemoc neměla tak hladký průběh.

 

Není ještě vyhráno. Buďme trpěliví a připraveni být Bohu ke cti a bližnímu ku pomoci, jak praví naše krédo.

 

 

Za SDH Březolupy

 

Mgr. Michal Ševčík

preventista, revizor

 

alt

Nastavit upozornění
Upozornit na
0 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Skip to content