Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Platnost čipových karet v autobusech

K datu 31. 12. 2020 přestávají platit stávající bezkontaktní čipové karty (dále jen BČK), používané v současné době v autobusové dopravě ve Zlínském kraji.

Informační letáček ČSAD BUS Uherské Hradiště:

1607596930_Informace-pro-cestujici-k-01-01-2021

 

Informace ze stránek ČSAD BUS Uherské Hradiště:

https://www.csaduh.cz/cipove-karty-zlinskeho-kraje.htm

 

Dovolím si přidat i pár postřehu ode mne, které jsem předal i zástupci regionálního tisku:

  1. Je škoda, že stávající čipovky nešlo převzít do nového systému, nejspíš technologický problém.
  2. Informovanost mezi cestujícími nebyla dobrá, alespoň tedy dle výsledku “kampaně“ mezi cestujícími z Březolup, což jsem zjistil večer 22.12.2020.
  3. Informaci má ČSAD BUS UH na webu, není z něj patrné jak dlouho tam ta informace je, to nemohu posoudit.
  4. Je velice dobře, že se může přebytek na čipovce vybrat, dotazy od našich spoluobčanů šli především tímto směrem – šířila se „fáma“, že po novém roce přebytek propadne.
  5. Veliký problém mám já osobně s manipulačním poplatkem za výběr přebytků, který není z důvodu na stranách držitele, a to ve výši 100 ,- Kč . Když si uvědomím, že již za zřízení karty platili poplatek tuším 100,- Kč a že na takovéto kartě jsou předplaceny řádově sta koruny, odhaduji průměr kolem 300-500 Kč, je 100,- Kč vzhledem k této částce poměrně hodně. Jsem si vědom, že nejspíše  i ČSAD UH je, co se týče rušení jejich čipovek, nechtěným „obětním“ beránkem přechodu na nový kvalitnější a pro cestující výhodnější integrovaný systém, na druhou stranu cestující, jejich zákazníci, za to už vůbec nemůžou a dle mého by se slušelo mimořádně snížit ceníkový poplatek za hotovostní operace spojené s vyplácením přebytku na 20,-Kč nebo alespoň 50,- Kč. To je ale již na rozhodnutí někoho jiného.

 

Nastavit upozornění
Upozornit na
7 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Ing. Petr Kukla, starosta obce
3 let před

Dle informací z webových stránek ČSAD BUS UH lze požádat o převod nevyčerpaných prostředků na čipovce bezhotovostně na váš účet a máte na to dle informací zde uvedených min. 3 roky.
Více info :
https://www.csaduh.cz/novinka/od-pondeli-18-01-2021-prijimame-zadosti-o-bezhotovostni-prevod-zustatku-na-starych-cipovych-kartach

Per
3 let před

Jinými slovy za to nemůže NIKDO. Ostatně jako za každý průšvih. Kde je nějaká politická odpovědnost? Za co berou statisíce?? Koukám, že hejtman i náměstek dopravy pro kraj jsou z ANO. Možný by je mohl ušák srovnat do latě 😉

Maki
3 let před

Jezdím busem téměř denně do Zlína ale žádné informace o rušení karet jsem si nevšimla. Jak píše „Jaryn“ je tam kde co, ale taková důležita věc ne. Jaký poplatek by chtěli, naopak by měli vratit peníze za vrácení karty! Proč tedy neprodlouží jejich platnost o pár týdnů, abychom si kredit vyjezdili a nemusí nám tak nic vracet. Navíc nové karty ještě nejsou. Vypadá to, že to byl záměr, aby jim tam peníze zůstaly. Je to sprosté. Kdyby byli seriózní, informují v předstihu i obce. Obecní stránky čteme jistě častěji, než stránky ČSAD. 🙄😔. Zákazník náš pán tady bohužel neplatí.

LUDMILA
3 let před

ČSAD KARTY

Jaryn
3 let před

Jako hledím. Nikde nebyla žádná informace. Pokud ano, nedostatečná. Na bsech jekdejaká hovadina, co se smí a nesmí, kde kdo kandiduje, že se má ukazovat průkaz bez vyzvání, ale že končí karty ČSAD ani zmínka. Fakt je to pravda? To by teda ČSAD pěkně pos*alo.

LUDMILA
3 let před
Reply to  Jaryn

Když jsme si karty pořizovali, bylo nám řečeno, že těch 100 nebo dokonce 140 korun je záloha a že budou vráceny pří odevzdání karty! Tak jak to vlastně je? Jsem ráda, že i ?starosta?se nad tím zamyslel.

Skip to content