Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

VÝSTRAHA

VÝSTRAHA ČHMÚ SYSTÉM INTEGROVANÉ VÝSTRAŽNÉ SLUŽBY

 

VÝSTRAHA ČHMÚ
SYSTÉM INTEGROVANÉ VÝSTRAŽNÉ SLUŽBY

Zpráva č. 000228
Odesláno: 13.7.2021 11:58:22
Zpráva aktualizuje předchozí zprávu č. 000227 vydanou 12.07.2021 v 12:00:12 hodin
Územní platnost: Zlínský kraj

Meteorologická situace: Přes naše území bude postupovat zvolna k východu zvlněná studená fronta. Před ní k nám ještě bude proudit teplý vzduch od jihu.

 

Vysoké teploty Nízký st. nebezpečí
13.7. 11:54  – 13.7. 21:00
Popis: Maximální teploty překročí 31 °C.
Doporučení: Vysoká zátěž na lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.
Územní platnost: Zlínský kraj

 

Silné bouřky Nízký st. nebezpečí
14.7. 06:00  – 14.7. 24:00
Popis: Očekává se výskyt silných bouřek s přívalovými srážkami kolem 30 mm, lokálně s kroupami a s nárazy větru kolem 70 km/h
Doporučení: Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů na internetu ČHMÚ www.chmi.cz nebo v aplikaci mobilního telefonu.
Územní platnost: Zlínský kraj

Distribuce: ZLK

Nastavit upozornění
Upozornit na
0 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Skip to content